Technolec

Energy, water and gas are indispensable in our society. That is why the networks for the distribution of Electricity, Water and Gas are extremely important. Monitoring this network is therefore crucial. Also the production of Electricity, Water and Gas is as important and may not fail. Continuous monitoring is also indispensable here.


Cases

Hoe industriële informatie betrouwbaar communiceren ?

Hoe industriële informatie betrouwbaar communiceren ?

Wilt ook u de stap naar Industrie 4.0 zetten of hebt u andere industriële automatiseringsvraagstukken? Dan kan u rekenen op de producten en steun van Technolec. Met het uitgebreide aanbod aan oplossingen voor industriële datacommunicatie en embedded computers zorgt deze firma immers voor efficiënte industriële netwerken, intelligente communicatie en datacommunicatie voor industriële gebruikers.

Read more

Betrouwbare weermonitoring systemen kunnen levens redden

Betrouwbare weermonitoring systemen kunnen levens redden

Met nationale weermonitoringsystemen kunnen in landen met moesson­regens catastrofes worden vermeden. Hoewel de componenten beschikbaar zijn om een adequate oplossing te implementeren, blijken veel oplossingen in de praktijk niet zo efficiënt te functioneren. Veelal ligt een gebrek aan kennis bij de eindgebruiker en installateur aan de basis. Met de ThingsPro Suite brengt Moxa echter dé oplossing …

Read more

NIEUWE GEAVANCEERDE MODULAIRE REMOTE I/O-OPLOSSING IN DE KIJKER

NIEUWE GEAVANCEERDE MODULAIRE REMOTE I/O-OPLOSSING IN DE KIJKER

​In onze huidige maatschappij moet alles sneller en tegelijk nauwkeuriger gebeuren. Automatiseren speelt daarbij een cruciale rol. Moxa, in België vertegenwoordigd doorTechnolec, ontwikkelt betrouwbare netwerkoplossingen, die apparaten moeten toelaten om verbinding te maken, maar ook om te communiceren en samen te werken met systemen, processen en mensen. Met de ioThinx 4500 serie biedt de specialist IIoT-ready modulaire én cyberbeveiligde controllers en I/O’s met cloudconnectiviteit en hoge rekenkracht voor precisieregeling. ioThinx producten zijn ontworpen om I/O-gegevens van uw IIoT-toepassingen snel en veilig naar de cloud te brengen.

Read more

INDUSTRIËLE CONNECTIVITEIT VOOR GEBOUWBEHEER

INDUSTRIËLE CONNECTIVITEIT VOOR GEBOUWBEHEER

Gebouwbeheer is cruciaal om omgevingscomfort en operationele efficiëntie, zoals energiebeheer en verwarming, ventilatie en airconditioning in datacenters, ziekenhuizen of bedrijfsgebouwen te garanderen. Een betrouwbare aansluiting van alle systemen is daarbij essentieel. Daarnaast moet een gebouwbeheersysteem snel en eenvoudig uitgebreid kunnen worden. Het komt er dus op aan connectoren te kiezen, die betrouwbaar zijn én uitgebreid kunnen worden. Met de ioLogik E1200 remote I/O en de MGate MB3170 en MB3660 Modbus gateways biedt Moxa industriële producten, die precies aan die voorwaarden voldoen.

Read more

Real-time data van machinestatus helpen productiviteit te optimaliseren

Real-time data van machinestatus helpen productiviteit te optimaliseren

Als een machine niet draait, heeft dat gevolgen voor de productiviteit én de winstmarge. De efficiëntie van de machines is cruciaal in geautomatiseerde productieomgevingen. Om de productiviteit te optimaliseren, moeten productiemanagers over real-time informatie met betrekking tot de status van hun machines beschikken. Moxa heeft de expertise om systeemintegratoren en machinebouwers betrouwbare en eenvoudig te implementeren connectiviteitsoplossingen te leveren, geschikt voor hun installaties om machinedata te verzamelen. Dat blijkt uit de talrijke voorbeelden, waarvan we er samen met Karel Mus van verdeler Technolec een drietal uitlichten.

Read more

Managed Ethernet switchen dragen steentje bij aan uniforme TSN-netwerken

Managed Ethernet switchen dragen steentje bij aan uniforme TSN-netwerken

De Time-Sensitive Networking (TSN)-technologie verbindt IT- en OT-netwerken. Ze zorgt voor snelle netwerken en een naadloze integratie van nauwkeurige en tijdgevoelige gegevens in industriële processen, garandeert real-time communicatie en verhoogt de netwerkbeveiliging. Moxa heeft altijd al een passie gehad voor het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor connectiviteit in industriële toepassingen. De fabrikant draagt ook zijn steentje bij aan de evolutie van TSN-technologieën en effent het pad naar Industrie 4.0 en Industrial Internet of Things (IIoT) met een uniforme en open standaard Ethernet-infrastructuur.

Read more

Betrouwbare en slimme EV-laadinfrastructuur dankzij managed Ethernet switchen

Betrouwbare en slimme EV-laadinfrastructuur dankzij managed Ethernet switchen

Elektrisch rijden wordt de standaard. Vandaag kiezen consumenten nog voornamelijk voor plug-in hybride auto’s, maar dat is volgens deskundigen slechts een tussenfase op weg naar een volledig elektrisch wagenpark. Laadstations opschalen en efficiënter laten werken wordt cruciaal. Het Scale EV Charging Station verandert de manier van opladen, want het koppelt alle lokale EVSE (Electric Vehicle Supply Equipment) aan een centrale kast. De Turbo Ring-technologie van Moxa, met een EDS-408A serie managed switch als kloppend hart, voorkomt elke panne of onderbreking in het net.

Read more

TOTAALAANBOD VOOR EEN OPTIMALE CONNECTIVITEIT IN DATACENTERS

TOTAALAANBOD VOOR EEN OPTIMALE CONNECTIVITEIT IN DATACENTERS

Onze maatschappij wordt gekenmerkt door een verregaande digitalisering en daarbij spelen datacenters een belangrijke rol. Het zijn immers hubs waar grote hoeveelheden waardevolle kennis en intelligentie op één plaats verzameld, verwerkt en/of opgeslagen worden. De locatie van zo’n datacenter is niet eens zo belangrijk, een betrouwbare connectiviteit van de infrastructuur des te meer. Moxa biedt een compleet product portfolio voor de realisatie van een geïntegreerd netwerk in dergelijke datacenters.

Read more

Products