Technolec

With the help of Technolec's products, manufacturers have been able to connect legacy equipment to modern control systems, monitor harsh environmental conditions at production facilities in real-time, and seamlessly convert between proprietary and open device protocols.


Cases

Keuze correcte unmanaged switch cruciaal voor optimale werkend netwerK

Keuze correcte unmanaged switch cruciaal voor optimale werkend netwerK

Door het toenemende gebruik van Ethernet voor industriële toepassingen in kleine en middelgrote bedrijven stijgt wereldwijd de vraag naar unmanaged switches. Deze plug-and-play switches kunnen eenvoudig geïmplementeerd worden en vormen ook een belangrijk onderdeel voor de uitbreiding van het Ethernet-netwerk. Technolec biedt met de EDS-2010/2018-ML serie industriële Ethernet-switches van Moxa een ideale oplossing. Om een vlotte werking van een netwerk te garanderen en eventuele complicaties bij uitbreiding te voorkomen, is de keuze van de correcte unmanaged switch immers cruciaal. Hou daarvoor rekening met een viertal aspecten.

Read more

IIOT VERLENGT LEVENSDUUR VAN BATTERIJEN

IIOT VERLENGT LEVENSDUUR VAN BATTERIJEN

Met het Industrial Internet of Things of kortweg IIoT opent er zich een deur naar een ongekend spectrum aan mogelijkheden en opportuniteiten. Dat bewees Moxa onlangs nogmaals met een oplossing in de wereld van zonneenergie. Dankzij de koppeling tussen het batterijsysteem en het netwerk kunnen batterijen nu optimaal op- en ontladen worden, wat een enorm positieve impact op hun levensduur heeft.

Read more

Vraag naar Unmanaged Switches stijgt door verhoogd gebruik van Ethernet

Vraag naar Unmanaged Switches stijgt door verhoogd gebruik van Ethernet

Plug-and-play unmanaged switches kunnen eenvoudig geïmplementeerd worden en vormen een belangrijk onderdeel voor de uitbreiding van Ethernet netwerken. Technolec biedt met de EDS-2010/2016/2018-ML serie industriële Ethernet switches van Moxa een ideale oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen. In de vorige uitgave gingen we dieper in op de aspecten die de keuze van de correcte unmanaged switch bepalen. In deze editie bekijken we hoe ze in de praktijk toegepast worden.

Read more

INDUSTRIËLE NETWERKEN PRO-ACTIEF BESCHERMEN TEGEN CYBER-BEDREIGINGEN

INDUSTRIËLE NETWERKEN PRO-ACTIEF BESCHERMEN TEGEN CYBER-BEDREIGINGEN

Om operationele efficiëntie en beschikbaarheid na te streven, is het altijd belangrijk om rekening te houden met cyberbeveiliging. Men kan industriële netwerken beter beveiligen door een veilige funderingsvriendelijke netwerkinfrastructuur, waardoor geautoriseerd verkeer naar de juiste plaatsen kan stromen, of door kritieke assets te identificeren en deze gelaagde, proactieve bescherming te bieden, zoals een industriëleIPS en whitelisting controle.

Read more

INDUSTRIËLE LUCHT VERONTREINIGING AANPAKKEN MET INTELLIGENTE SYSTEMEN

INDUSTRIËLE LUCHT VERONTREINIGING AANPAKKEN MET INTELLIGENTE SYSTEMEN

Wereldwijd staat de verbetering van de luchtkwaliteit bovenaan de agenda van beleidsmensen. In de Verenigde Staten zijn bedrijven verplicht om de gegevens van hun emissie aan het Environmental Protection Agency (EPA) door te geven. De managed Ethernet switches van Moxa dragen bij aan een redundant netwerk tussen de meetlocaties en het centrale datacenter in het bedrijf. Bedrijven kunnen dankzij de oplossingen van Moxa, zoals de ioLogik 2500 I/O met SD-kaart, ook op elke meetlocatie een volledige back-up maken, zodat de data te allen tijde volledig zijn.

Read more

INDUSTRIËLE CONNECTIVITEIT VOOR GEBOUWBEHEER

INDUSTRIËLE CONNECTIVITEIT VOOR GEBOUWBEHEER

Gebouwbeheer is cruciaal om omgevingscomfort en operationele efficiëntie, zoals energiebeheer en verwarming, ventilatie en airconditioning in datacenters, ziekenhuizen of bedrijfsgebouwen te garanderen. Een betrouwbare aansluiting van alle systemen is daarbij essentieel. Daarnaast moet een gebouwbeheersysteem snel en eenvoudig uitgebreid kunnen worden. Het komt er dus op aan connectoren te kiezen, die betrouwbaar zijn én uitgebreid kunnen worden. Met de ioLogik E1200 remote I/O en de MGate MB3170 en MB3660 Modbus gateways biedt Moxa industriële producten, die precies aan die voorwaarden voldoen.

Read more

BETROUWBARE WI-FI CONNECTIVITEIT VERBETERT PRODUCTIVITEIT EN EFFICIËNTIE

BETROUWBARE WI-FI CONNECTIVITEIT VERBETERT PRODUCTIVITEIT EN EFFICIËNTIE

Machinebouwers en systeemintegratoren gaan vaak op zoek naar compacte en robuuste Wi-Fi toestellen, die ze in hun machines en systemen kunnen integreren om een stabiele en betrouwbare werking te garanderen. Draadloze technologie is immers een integraal onderdeel van onze huidige industriële netwerkinfrastructuur. De industriële Wi-Fi en cellulaire producten van Moxa zijn ontworpen om de productiviteit en flexibiliteit in industriële toepassingen te verhogen. In een vorige editie toonden we hoe de draadloze AP’s AWK-3131A en AWK-4131A bij videobewaking op bussen gebruikt wordt. In deze eerste uitgave van 2021 ligt de focus op de draadloze Wi-Fi client oplossing AWK-1137C in logistieke toepassingen.

Read more

Toekomstbestendige draadloze automatisering mogelijk maken

Toekomstbestendige draadloze automatisering mogelijk maken

Volgens een recent marktonderzoek van LogisticsIQ zal de markt voor automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en autonome mobiele robots (AMR’s) tegen 2027 nog fors groeien. Ook het aantal toepassingen met een combinatie van beide systemen zal alleen maar toenemen: ze vormen een belangrijke schakel op weg naar een verhoogde efficiëntie en productiviteit in productiefaciliteiten, logistiek, distributiecentra, mijnbouw, zorginstellingen… Met de AP/Bridge/Client-oplossingen AWK-3252A, AWK-4252A en AWK-1151C introduceert Moxa een nieuwe generatie draadloze industriële netwerkoplossingen, die de integratie van dergelijke mobiele systemen in eender welke omgeving vereenvoudigen en op elk moment een betrouwbare werking garanderen.

Read more

Products