Technolec

Hoe industriële informatie betrouwbaar communiceren ?

Download

Wilt ook u de stap naar Industrie 4.0 zetten of hebt u andere industriële automatiseringsvraagstukken? Dan kan u rekenen op de producten en steun van Technolec. Met het uitgebreide aanbod aan oplossingen voor industriële datacommunicatie en embedded computers zorgt deze firma immers voor efficiënte industriële netwerken, intelligente communicatie en datacommunicatie voor industriële gebruikers.

Hoewel Technolec als officiële vertegenwoordiger van Moxa, Insys en nog enkele andere merken optreedt, blijft het product telkens ondergeschikt aan de oplossing. Zaakvoerder Karel Mus: “We zoeken steeds de beste oplossing voor het automatiseringsvraagstuk. Veelal omvat ons gamma de nodige componenten en producten, maar we zullen niet nalaten om ook de alternatieven voor te stellen. We willen onze klanten immers de meest (kosten)efficiënte en kwalitatieve oplossingen aanbieden. Ons gamma is inzetbaar in een brede waaier van toepassingen. Er zijn echter drie verticale markten die momenteel hoge ogen scoren. Vandaar dat we die graag eens toelichten.”

Alles voor industriële automatisering 

De algemene trend is alles via IP-technologie (Ethernet) te koppelen: zowel de laag van sensor en I/O, als deze van PL- sturingen of Embedded PC-controllers en de MES. Technolec heeft alle producten om dit te realiseren: Ethernet I/O, industriële switchen, converters, wifi AP’s/Clients … Karel Mus: “Ook voor wat nog niet aan het Ethernet netwerk is gekoppeld, kan u bij ons terecht: serieel naar Ethernet, Modbus/ RTU naar Modbus/TCP, Profibus naar Profinet, Ethernet over aanwezig koper paren, Ethernet over Coaxkabels ... Een andere trend is om machine(parken) remote te beheren. Daarvoor hebben we eveneens heel wat oplossingen, zoals modems, routers en cellulaire I/O en RTU’s.”

Transport van de toekomst 

Het dichtslibben van de wegen en toenemende populariteit van het openbaar vervoer zorgen voor technologische uitdagingen. Met een elektronisch ‘dynamisch verkeersmanagement’ kan een optimale doorstroming van alle stromen met de nodige veiligheid worden bekomen, waarbij openbaar vervoer en wegverkeer met elkaar zijn geïntegreerd. Karel Mus: “Dit vereist natuurlijk betrouwbare communicatienetwerken, en precies op dat vlak heeft Technolec een jarenlange ervaring.
Maar het transport van de toekomst heeft nog meer in petto. Zo wordt rollend materieel alsmaar vaker uitgerust met PIS, TIS, entertainment, cameratoezicht, asset management, on board wifi ... Deze oplossingen vragen robuuste, trilling- en temperatuursbestendige hardware die aan de EN50155-norm voldoet. In dit domein is
Technolec dé ideale partner voor speciale computers, I/O, IP camera’s, Ethernit Switchen, routers ... Ook voor tracksidetoepassingen zijn specifieke normeringen van toepassing. Denk maar aan baanvakbewaking, wisselverwarming, assentellers … Onze DSL Ethernet Extenders, Ethernet Switchen en Ethernet I/O komen hier in beeld.”

Beheer van utiliteiten

Elektriciteit, water en gas zijn onontbeerlijk in onze maatschappij. Storingen bij de enorme distributienetwerken kunnen dan ook enorme gevolgen hebben. Vandaar dat alles wordt gemonitored en beheerd via doorgedreven communicatienetwerken. Karel Mus: “Door de windmolens, zonnecellen, elektrische wagens ... zal het elektrische netwerk alsmaar complexer worden. En dit vereist robuuste en betrouwbare systemen zoals deze die Technolec in huis heeft. Voor de levering van drinkwater en het afvoeren van het afvalwater zijn eveneens enorme netwerken opgezet. Beide types bevatten veel componenten: pompen, kleppen, PLC’s, niveaumetingen, supervisiesystemen en koppelingen naar bovenliggende ICT-omgevingen. Al deze systemen moeten communiceren via veldbussen of Ethernet. Betrouwbaarheid en continuïteit zijn hierbij uitermate belangrijk. Remote Access gaat steeds meer over 3G, LTE of ADSL oplossingen. Onze kennis van onder meer Remote Access, VPN beveiligde lijnen en industriële Ethernet netwerken kan hierin een belangrijke rol spelen. Hetzelfdegeldt trouwens voor de gasnetwerken.”