Technolec

  • Lot's of Technolec's products are used and suitable to be used for Smart Grids. Technolec's products are used in projects in Renewable Energy, Automic Meter Reader, Substations, ...

    A smart grid is an electric power delivery system that stretches from point of generation to point of consumption. Integrated with advanced communications and information technology, all equipment and devices in a smart grid are connected by sensory elements to form a complete power network. The information is integrated and analyzed to optimize power resources, reduce costs, increase reliability, and enhance electric power efficiency.


  • Check the Smart Grid Specific Website from Moxa


Cases

Hoe industriële informatie betrouwbaar communiceren ?

Hoe industriële informatie betrouwbaar communiceren ?

Wilt ook u de stap naar Industrie 4.0 zetten of hebt u andere industriële automatiseringsvraagstukken? Dan kan u rekenen op de producten en steun van Technolec. Met het uitgebreide aanbod aan oplossingen voor industriële datacommunicatie en embedded computers zorgt deze firma immers voor efficiënte industriële netwerken, intelligente communicatie en datacommunicatie voor industriële gebruikers.

Read more

Veilig windturbines bouwen op zee

Veilig windturbines bouwen op zee

In tal van sectoren zijn kranen een onmisbaar werkinstrument. Van kleine types om lasten in de productie of logistiek te verplaatsen, tot mastodonten die in de bouw of havens worden ingezet. Wanneer ze dienst weigeren, kan dit grote gevolgen voor de continuïteit van de processen hebben. Of erger: de veiligheid in het gedrang brengen. Gelukkig heeft Moxa een adequate oplossing die onlangs werd geïmplementeerd in kranen die bij het bouwen van offshore windturbines worden gebruikt.

Read more

NIEUWE GEAVANCEERDE MODULAIRE REMOTE I/O-OPLOSSING IN DE KIJKER

NIEUWE GEAVANCEERDE MODULAIRE REMOTE I/O-OPLOSSING IN DE KIJKER

​In onze huidige maatschappij moet alles sneller en tegelijk nauwkeuriger gebeuren. Automatiseren speelt daarbij een cruciale rol. Moxa, in België vertegenwoordigd doorTechnolec, ontwikkelt betrouwbare netwerkoplossingen, die apparaten moeten toelaten om verbinding te maken, maar ook om te communiceren en samen te werken met systemen, processen en mensen. Met de ioThinx 4500 serie biedt de specialist IIoT-ready modulaire én cyberbeveiligde controllers en I/O’s met cloudconnectiviteit en hoge rekenkracht voor precisieregeling. ioThinx producten zijn ontworpen om I/O-gegevens van uw IIoT-toepassingen snel en veilig naar de cloud te brengen.

Read more

BIG DATA ZORGT VOOR INKOMSTEN: NIEUW SERVICEMODEL VOOR PRIVATE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN

BIG DATA ZORGT VOOR INKOMSTEN: NIEUW SERVICEMODEL VOOR PRIVATE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN

Vandaag kopen particulieren hun zonnepanelen vooral zelf aan. Een Amerikaans zonne-energiebedrijf bewijst dat het anders kan. Met het nieuwe Power Purchase Agreement (PPA) concept investeert het zonne-energiebedrijf in de installatie en het onderhoud van de panelen op het dak van de woning en koopt de eigenaar de elektriciteit die erdoor gegenereerd wordt. Om dit model mogelijk te maken moest het bedrijf op zoek naar een edge-to-cloud-oplossing. Big data, cloudopslag en betrouwbare draadloze communicatie zijn immers cruciaal voor dit concept. De Amerikaanse firma ontwikkelde oplossingen voor een nauwkeurige opvolging én facturatie met behulp van de hardwareproducten van Moxa, dat in België door Technolec vertegenwoordigd wordt.

Read more

IIOT VERLENGT LEVENSDUUR VAN BATTERIJEN

IIOT VERLENGT LEVENSDUUR VAN BATTERIJEN

Met het Industrial Internet of Things of kortweg IIoT opent er zich een deur naar een ongekend spectrum aan mogelijkheden en opportuniteiten. Dat bewees Moxa onlangs nogmaals met een oplossing in de wereld van zonneenergie. Dankzij de koppeling tussen het batterijsysteem en het netwerk kunnen batterijen nu optimaal op- en ontladen worden, wat een enorm positieve impact op hun levensduur heeft.

Read more

Managed Ethernet switchen dragen steentje bij aan uniforme TSN-netwerken

Managed Ethernet switchen dragen steentje bij aan uniforme TSN-netwerken

De Time-Sensitive Networking (TSN)-technologie verbindt IT- en OT-netwerken. Ze zorgt voor snelle netwerken en een naadloze integratie van nauwkeurige en tijdgevoelige gegevens in industriële processen, garandeert real-time communicatie en verhoogt de netwerkbeveiliging. Moxa heeft altijd al een passie gehad voor het ontwikkelen van innovatieve technologieën en oplossingen voor connectiviteit in industriële toepassingen. De fabrikant draagt ook zijn steentje bij aan de evolutie van TSN-technologieën en effent het pad naar Industrie 4.0 en Industrial Internet of Things (IIoT) met een uniforme en open standaard Ethernet-infrastructuur.

Read more

Products