Technolec

IP-Bewakingssystemen Upgraden met Managed PoE switchen

Download

Tegenwoordig worden vaak IP-bewakingssystemen gebruikt om verschillende locaties vanuit een centraal controlecentrum remote en in real-time te monitoren en beveiligen. Zo kunnen bijvoorbeeld verkeerscentrales over betrouwbare en up-to-date informatie beschikken om de efficiëntie van het verkeersnet en de veiligheid van de weggebruikers te verhogen. Met behulp van robuuste IP-camera’s en een krachtig netwerk worden continu videostreams naar het controlecentrum gestuurd. Om dergelijke bewakingsnetwerken slimmer en veiliger te maken, ontwikkelde Moxa de PoE managed switchen van de EDS-4000/G4000-serie met 90 W output en 2.5 GbE bandbreedte.

Een IP-bewakingssysteem voor controles in het verkeer vereist meestal IP-camera’s die in open lucht op locaties ver van het controlecentrum geïnstalleerd worden. Engineers krijgen de vaak moeilijke opdracht om deze camera’s en de netwerkapparatuur te monteren. De volledige installatie moet robuust en betrouwbaar zijn, zodat continu videostreams naar het controlecentrum gestuurd worden.

EDS-4000/G4000


PoE-injectoren versus PoE managed switchen
Om stroomtoevoer en netwerkcommunicatie via Ethernet-interfaces mogelijk te maken, kan men PoE-injectoren gebruiken. Engineers ondervinden echter moeilijkheden bij de werking. Zo kunnen ze niet toegepast worden als het IP-bewakingssysteem met meerdere gevoede apparaten tegelijk verbonden moet
worden. Verder zijn ze niet zichtbaar op bewakingsnetwerken en kunnen zo niet beheerd worden. Voor engineers is het een zware uitdaging om de status van de camera’s en de injectoren zo te beheren, dat de videogegevens probleemloos doorgestuurd worden. Als er, tot slot, geen videobeelden binnenkomen, kunnen de engineers de status van het systeem niet vanop afstand controleren. Bij problemen moeten ze ter plaatse gaan, waardoor veel tijd verloren gaat vooraleer het bewakingssysteem opnieuw functioneert.
“PoE managed switchen zijn in dergelijke toepassingen een betere oplossing, aangezien ze meer installatiemogelijkheden bieden en de efficiëntie van de werking verhogen,” zegt Karel Mus van Technolec, verdeler van Moxa. “In vergelijking tot PoE-injectors hebben PoE managed switchen meer ethernetpoorten, waardoor ze flexibeler en toekomstbestendiger zijn, en kunnen ze ook de status van de netwerkapparatuur op locatie in beeld brengen. Sommige van die switchen zijn uitgerust met geavanceerde functies, die engineers toelaten om de netwerkapparaten van het IP-bewakingssysteem in het centrale controlecentrumbeter te monitoren en onderhouden. Zo kunnen de engineers efficiënter metIP-bewakingssystemen werken.”

EDS-4000/G4000


Een slimmer en veiliger bewakingssysteem
Krachtige PoE managed switchen bieden echter nog meer voordelen voor IP-bewakingssystemen. Met meer dan 35 jaar ervaring in industriële netwerken ontwikkelt Moxa hoogwaardige PoE-switchen met drie belangrijke voordelen voor innovatieve industriële gebruikers die een slimmer en veiliger bewakingsnetwerk willen creëren: voldoende bandbreedte en stroomtoevoer, slimme functies voor beheer en onderhoud van het bewakingsnetwerk, en een verbeterde netwerkbeveiliging.

“De PoE managed switchen uit de EDS-4000/G4000-serie van Moxa beschikken over ten hoogste acht IEEE 802.3bt PoE-poorten met maximaal 90 W per poort en tot 2,5 GbE bandbreedte. Ze ondersteunen ook het MXview Netwerk Management Systeem om het onderhoud te vereenvoudigen en om de status van de apparaten op bewakingsnetwerken te kunnen visualiseren. Bovendien heeft de gebruiksvriendelijke web GUI slimme functies, zoals de automatische PoE-detectie en de foutcontrolefuncties, waarmee op een eenvoudige manier bewakingsnetwerken opgezet en onderhouden kunnen worden”, geeft Karel Mus aan.
“Tot slot verbeteren de IEC 62443-4-2-gecertificeerde EDS-4000/G-4000-serie PoE-switchen de beveiliging van de bewakingsnetwerken, bijvoorbeeld tegen cyberaanvallen. De combinatie van deze netwerkbeveiligingsfuncties met een krachtig ontwerp en gebruiksvriendelijke GUI zorgen ervoor dat deze PoE-switchen IP-bewakingsnetwerken kunnen versterken."