Technolec

Modbus RTU naar Modbus TCP

Download

De gemakkelijke manier om Modbus RTU naar Modbus TCP te converteren.
Het kan met de Modbus RTU naar Modbus TCP converters van Moxa.

Modbus RTU naar Modbus TCP
Modbus RTU naar Modbus TCP


In industriële toepassingen is de meest gebruikelijke protocolconversie Modbus-RTU-naar-Modbus-TCP-conversie. 

Deze is meestal vereist wanneer oudere apparaten zoals meters, meestal met behulp van Modbus RTU, moeten worden geïntegreerd in SCADA-systemen via Modbus TCP. Voor ingenieurs is het essentieel om een oplossing te vinden die deze complexe Modbus-protocolconversie vereenvoudigt om dagelijks een probleemloze werking te garanderen. 

De Modbus Gateways uit de MGate MB3000 Serie van Moxa beschikken over een uitgebreid gamma Modbus-RTU-naar-Modbus-TCP converters. Deze Modbus-RTU-naar-Modbus-TCP converters bieden een MGate Manager-tool die de configuratie en het oplossen van problemen snel en gemakkelijk maakt.  Eveneens bieden de Modbus-RTU-naar-Modbus-TCP converters uit de MGate MB3000 Serie de mogelijkheid tot actieve polling zodat de SCADA-prestaties kunnen verbeteren.

Moxa's Modbus-RTU-naar-Modbus-TCP converters worden geleverd met gebruiksvriendelijke configuratie- en beheertools. Deze stellen gebruikers in staat om de converter eenvoudig te configureren, protocollen in te stellen, seriële poortparameters aan te passen en andere relevante instellingen te beheren.

Moxa staat bekend om zijn betrouwbare en duurzame industriële netwerkapparatuur. De Modbus-RTU-naar-Modbus-TCP converters van Moxa zijn robuust en ontworpen om te voldoen aan de veeleisende omgevingen in de industriële sector.


Heeft u vragen over Modbus RTU naar Modbus TCP en over seriële Modbus-apparaten aan Ethernet? Het FAQ document "Frequently Asked Questions (FAQ) About Modbus Conversion" geeft de antwoorden op deze veel gestelde vragen en meer:

- Wanneer moet je een seriële device server of een specifieke protocolgateway gebruiken?

- Hoe ga je om met meerdere seriële Modbus-netwerken met één enkele Ethernet-verbinding?

- Hoe ga je multi-host/redundante SCADA-architectuur opzetten?

- Hoe ga je gegevens uitwisselen tussen twee Modbus-master/netwerken?


Onderstaande video toont hoe je in 60 seconden de Modbus-RTU-naar-Modbus-TCP converters configureert en opstart:

Modbus RTU naar Modbus TCP video
Modbus RTU naar Modbus TCP video


Naast de Modbus-RTU naar Modbus-TCP-conversie, kunnen Moxa's converters ook andere industriële protocollen omzetten naar Modbus-TCP. Dit maakt het mogelijk om verschillende apparaten met uiteenlopende protocollen te integreren in een Modbus-TCP-netwerk.