Technolec

Industrial 802.11ac Wi-Fi

Download

De nieuwste generatie AWK AP/Bridge/Client-producten van Moxa zijn ontworpen volgens de Industrial 802.11ac Wi-Fi norm, om mobiele systemen uitgerust met complexe sensoren en camera’s eenvoudig te integreren en topprestaties te leveren om te voldoen aan de eisen voor betrouwbare en toekomstbestendige systemen.


AWK volgens 802.11ac
Industrial 802.11ac Wi-Fi


Toekomstbestendige én veilige draadloze automatisering

Snelheden tot 400 Mbps op de 2,4 GHz-band en 867 Mbps op de 5 GHz-band laten de nieuwe AWK-reeks volgens de Industrial 802.11ac Wi-Fi norm toe om een dynamische mobiele omgeving met hoge bandbreedte te creëren, zodat een groot aantal apparaten ondergebracht kunnen worden en datacommunicatie in grote volumes ondersteund kan worden.
De ondersteuning voor 1-to-n NAT (Network Address Translation) optimaliseert de integratie van de machine door de toewijzing van IP-adressen te vereenvoudigen en IP-conflicten te vermijden tussen bestaande apparaten die draadloos verbinding maken met het OT-netwerk.

Op basis van het secure-by-design-principe zijn de industriële Wi-Fi-apparaten uit de AWK-3252A, AWK-4252A en AWK-1151C-serie gecertificeerd voor IEC 62443-4-2. (certificaat beschikbaar in Q2/2023).
Conformiteit met deze norm garandeert niet alleen beveiliging op het niveau van het apparaat voor industriële automatiserings- en besturingssystemen (IACS), maar verifieert ook dat deze AWK-apparaten geschikt zijn voor de realisatie van een beveiligingsomgeving die voldoet aan IEC 62443-3-3, wat resulteert in minder risico's, tijd en kosten voor ontwikkeling. De nieuwe AWK-serie ondersteunt ook de nieuwste WPA3-codering voor een extra laag aan WLAN-beveiliging.

Draadloos – naadloos en betrouwbaar

Draadloze betrouwbaarheid is een belangrijke uitdaging voor mobiele automatiseringstoepassingen. Uit verschillende stabiliteitstests is gebleken dat de nieuwe generatie AWK-producten een gemiddelde roaming-handovertijd van minder dan 150 ms en een gemiddelde netwerkbeschikbaarheid van 99,95 % haalt. De Industrial 802.11ac Wi-Fi-aangedreven AWK-oplossingen ondersteunen Turbo Roaming op millisecondenniveau en automatische omschakeling tussen de 2,4 GHz- en 5 GHz-band om een naadloze overgang tussen AP’s in beweging te garanderen.

De nieuwe AWK-oplossingen van Moxa kregen RF compliance-certificeringen van de FCC, Industry Canada, Europa en vele andere landen. In combinatie met een intuïtieve RF-configuratietool stelt de nieuwe AWK-serie gebruikers in staat om een kosteneffectieve inventaris van één model op te bouwen voor wereldwijde marktontwikkeling zonder de noodzaak om diverse draadloze apparaten op voorraad te houden vanwege de regionale RF-regelgeving.

De moderne gebruikersinterface maakt de configuratie van apparaten en het beheer van netwerken een fluitje van een cent. Ondertussen vereenvoudigt een volledig uitgeruste set tools het verzamelen van specifieke gegevens zoals Wi-Fi-prestaties en netwerkdiensten voor controle en probleemoplossing. Op een intuïtieve dashboard krijgen gebruikers een duidelijk overzicht van de systeemstatus. De fysieke LED-indicatoren aan beide zijden van het apparaat tonen onmiddellijk de status van de AWK, ongeacht de montagerichting.

Deze Industrial 802.11ac Wi-Fi producten zijn ook gecertificeerd voor IECEx, C1D2, ATEX Zone 2 en E1 Mark, waardoor ze geschikt zijn voor de meest veeleisende industriële toepassingen.

AWK-1151C Series: Industrial 802.11ac Wi-Fi Client

AWK-3252A Series: Industrial 802.11ac Wi-Fi AP/Bridge/Client

AWK-4252A Series: Industrial 802.11ac Wi-Fi Outdoor AP/Bridge/Client


Samengevat, de nieuwe AWK-access points van Moxa volgens de Industrial 802.11ac Wi-Fi norm bieden veel interessante features:

Snelle draadloze verbindingen: De AWK-access points ondersteunen de 802.11ac-standaard, ook bekend als Wi-Fi 5. Dit biedt hogere doorvoersnelheden en betere prestaties in vergelijking met oudere Wi-Fi-standaarden. Met 802.11ac kunnen gebruikers profiteren van snellere gegevensoverdracht en betere connectiviteit voor veeleisende toepassingen.

Dual-band ondersteuning: De AWK-access points ondersteunen zowel de 2,4 GHz-band als de 5 GHz-band. Dit biedt flexibiliteit bij het selecteren van het meest geschikte frequentiebereik op basis van de netwerkomgeving en helpt bij het verminderen van interferentie en het optimaliseren van de prestaties.

Robuust ontwerp: De AWK-access points zijn specifiek ontworpen voor gebruik in industriële omgevingen en zijn gebouwd met een stevige metalen behuizing die bestand is tegen schokken, trillingen en extreme temperaturen. Ze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen en voldoen aan de vereisten van de industriële sector.

Geavanceerde beveiliging: Moxa heeft geavanceerde beveiligingsfuncties van WPA3 encryptie geïmplementeerd in de AWK-access points. Dit zorgt voor een veilige draadloze netwerkomgeving en beschermt tegen ongeautoriseerde toegang en gegevensinbreuken.

Centraal beheer en configuratie: Moxa biedt ook centrale beheer- en configuratietools (MxView en MXConfig) waarmee gebruikers meerdere AWK-access points kunnen beheren en configureren vanuit een enkele interface. Met MXview Wireless vereenvoudigt het beheerproces en maakt het gemakkelijk om wijzigingen en updates door te voeren in het draadloze netwerk.