Technolec

DRAADLOZE TRANSMISSIE VAN VIDEOBEELDEN VOOR CAMERABEWAKING OP BUSSEN

Download

Draadloze technologie is een integraal onderdeel van onze huidige industriële netwerkinfrastructuur. Ze zorgt voor flexibiliteit in communicatie-, productie- en automatiseringssystemen. Op die manier kunnen bedrijven gelijke tred houden met de snelle veranderingen in de markt. De industriële Wi-Fi en cellulaire producten van Moxa zijn ontworpen om de productiviteit en flexibiliteit in industriële toepassingen te verhogen door de beperkingen van afstand en dekking te overwinnen en tegelijkertijd interferentie en signaaldegradatie tot een minimum te beperken. Door de combinatie van innovatieve technologieën, zoals snelle roaming, de eenvoudige toepassing van Wi-Fiapparaten, de redundantie van draadloze verbindingen en de end-to-end beveiliging garanderen de draadloze oplossingen van Moxa een betrouwbare en efficiënte Wi-Fi en cellulaire connectiviteit in elke bedrijfsomgeving.

De draadloze technologie van Moxa wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. De oplossingen worden onder meer gebruikt voor de slimme bediening van straatlichten, de remote monitoring van CNC-machines, een verhoogde efficiëntie bij de handling van materialen, de besturing van kranen of onbemande trucks en laders in de mijnen, voor intelligente transportsystemen … en voor videotransmissie bij bewakingsinstallaties op bussen. “Om de veiligheid voor de passagiers te verbeteren, kunnen bussen met een IP-bewakingssysteem uitgerust worden. Bij een incident nemen camera’s vanuit verschillende plaatsen op de bus gedurende 20 minuten beelden op en zodra de bus in het depot terugkeert, worden deze beelden dan draadloos naar het controlecentrum doorgestuurd”, vertelt Karel Mus, zaakvoerder van verdeler Technolec. “Die beelden kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor de herkenning van de dader.”


De draadloze technologie van Moxa
Moxa maakt gebruik van IEEE 802.11n-breedbandtechnologie om een netwerk te creëren dat nodig is om het grote volume aan HD-videogegevens vanuit de bussen draadloos te verwerken. “In elke bus wordt een AWK-3131A 3-in-1 industriële draadloze AP/bridge/client geïnstalleerd om de videobeelden van de camera’s aan boord via 802.11n op te laden, zodra de bus in het depot terugkeert. Deze AWK-3131A wordt gekenmerkt door een netto overdrachtssnelheid van maximaal 300 Mbit/s. Het systeem combineert een robuuste behuizing met een krachtige Wi-Ficonnectiviteit, die resulteert in een veilige en betrouwbare draadloze netwerkverbinding, die zelfs onder invloed van water, stof en trillingen niet uitvalt”, licht de zaakvoerder toe. “Op de buitenmuur van het depot worden
draadloze AP’s type AWK-4131A gemonteerd om 802.11n MIMO-dekking te creëren en toegang tot breedbandfrequenties mogelijk te maken.”

Voldoet aan industriestandaarden
Deze AWK-3131A en 4131A industriële draadloze AP/bridge/clients voldoen aan de industriestandaarden en goedkeuringen met betrekking tot bedrijfstemperatuur, ingangsspanning, stootspanning, ESD en vibratie. De twee redundante voedingsingangen verhogen de betrouwbaarheid. De AWK-3131A kan zowel op de 2.4 als 5 GHz-band gebruikt worden en is nog steeds compatibel met de oude technologie 802.11a/b/g om draadloze investeringen future-proof te maken. Mus vult aan: “Om een constante datadoorvoer en naadloze roaming te garanderen, zijn zowel de AWK-3131A als de AWK- 4131A voorzien van turbo roaming, die mobiele clients helpt bij het zoeken naar en het geconnecteerd blijven met AP's die een optimale radiobereik en stabiele netwerktoegang bieden. De outdoor AWK-4131A AP's zijn essentieel om de betrouwbaarheid van het netwerk te verzekeren. Het waterdichte, corrosiebestendige ontwerp van de AWK-4131A en de IP68-behuizing beschermen het systeem tegen de zware omstandigheden in buitentoepassingen.